VIDEO: Velik požar pri Cerknici, dim tudi pri nas?

VIDEO: Velik požar pri Cerknici, dim tudi pri nas?

-
0 1427

V podjetju Fragmat, v kraju Podskrajnik pri Cerknici, je izbruhnil obsežen požar, ki ga je gasilo več kot 250 gasilcev. Na Rakeku so evakuirali bencinsko črpalko, postavili so cestne blokade in omejili dostop. Lokalne prebivalce so pozvali, naj ne odpirajo oken in naj ostanejo v zaprtih prostorih. Poškodovan ni bil nihče. kot nam sporočate bralci ste oblačno gmoto dima oz. požara, zaznali tudi na Dolenjskem. O smradu poročate iz Suhe krajine, Trebnjega in z višjeležečih krajev z območja Novega mesta.

Civilna zaščita občine Cerknica je sporočila, da v petek pouka v šolah Cerknica, Begunje in Rakek ne bo. Zaprt bo tudi vrtec. “Dim bo v zraku tudi jutri. Imejte zaprta okna! Ne uživajte zelenjave oz. jo temeljito operite,” so opozorili. NIJZ pa je izdal priporočila, kako naj ukrepajo prebivalci v primeru izpostavljenosti snovem ob požaru.

(foto: 24ur.com)

Geplaatst door Nihad Šehić op Donderdag 13 juni 2019

Požar proizvodnih prostorov podjetja Fragmat (proizvodnja stiropora; polietilen, aceton…) nova industrijska cona Podskrajnik II. (pri Rakeku), občina Cerknica. (Video, 20:21)21:20 (požar že delno omejen) hvala vsem intervencijskim ekipamPOZOR! ZAPRITE OKNA IN VRATA STANOVANJ IN HIŠ ter OSTANITE V ZAPRTIH PROSTORIH (še posebej V BLIŽINI POŽARA IN SMERI DIMA; Rakek, Podskrajnik, Zelše, Cerknica, Begunje, Rakitna… Notranjska, Dolenjska, Obljubljanska)Notranjski park e-občina Cerknica 20:21 – 21:30 NE OVIRAJTE INTERVENTNIH VOZIL. UMAKNITE SE IZ GLAVNE CESTE CERKNICA – PODSKRAJNIK – RAKEK – UNEC in BLIŽNJE OKOLICE INDUSTRIJSKE CONE.MOŽNOST EKSPLOZIJ IN SPROŠČANJA STRUPOV!!!Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanjeŽurnal24 24ur.com RTVSLO Slovenska tiskovna agencija STARadio Krka Mestna občina Ljubljana Trebnje MojaObčina.si Občina Velike Lašče Občina Grosuplje Moje Bloke Občina Sodražica Občina ŠkofljicaMarjan Šarec Vlada Republike Slovenije…

Geplaatst door Cerknica.info op Donderdag 13 juni 2019

 

URADNO OBVESTILO ZA JAVNOST – šole in vrtciCZ Cerknica obvešča, da v petek, 14. 6. 2019, ne bo pouka in organiziranega…

Geplaatst door PGD Cerknica op Donderdag 13 juni 2019