Vikend nesreče in vlomi

0
1263

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 29. 7. in 1. 8. intervenirali v 205 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 649 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, sedem prometnih nesreč, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 28 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 42-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nezakonitega lova, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.

Huje poškodovana potnica na motorju

30. 7. nekaj pred 14. uro smo bili obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo žensko, ki naj bi se poškodovala v prometni nesreči. Policisti PPP Novo mesto so zbrali obvestila in ugotovili, da se je nesreča zgodila nekaj pred 11. uro v Žužemberku, kjer je 58-letni motorist iz Švice zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem, zapeljal s ceste in padel. Huje poškodovano 59-letno potnico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zoper povzročitelja bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Črnomaljski policisti so bili 29. 7. popoldne obveščeni, da naj bi na območju Belčjega vrha pijan voznik osebnega avtomobila trčil v ograjo ob stanovanjski hiši in jo poškodoval. 47-letnega voznika, ki se v nesreči ni poškodoval, so izsledili in ustavili. V litru izdihanega zraka je imel 1,04 miligramov alkohola. Odvzeli so mu prostost, ga odpeljali v prostore za pridržanje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Voznik in potnica lažje poškodovana

O prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v Brežicah smo bili obveščeni 29. 7. nekaj pred 21. uro. Brežiški policisti so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 68-letni voznik, ki je odvzel prednost 50-letnemu vozniku. V nesreči sta se lažje poškodovala 50-letni voznik in potnica v njegovem vozilu. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Neprilagojena hitrost

29. 7. nekaj pred 23. uro je 25-letni voznik vozil osebni avtomobil iz smeri Novega mesta proti Metliki. Pri Dolah je zaradi neprilagojene
hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Lažje poškodovanega voznika in potnika v njegovem vozilu so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Vozniku so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izrekli globo.

30. 7. nekaj pred 14. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči na cesti med Žužemberkom in Bičem, pri kraju Reber. Policisti PP Dolenjske Toplice so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 64-letni voznik osebnega avtomobila iz Nemčije, ki je peljal iz smeri Žužemberka proti Biču. Pri kraju Reber je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil ter obstal na strehi. Lažje poškodovano 64-letno potnico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče so policisti izrekli globo.

Nepravilno prehitevanje

Brežiški policisti so bili 31. 7. okoli 13. ure obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na cesti med Bukoškem in
Župelevcem. Opravili so ogled in ugotovili, da je 48-letni voznik peljal iz smeri Župelevca in zaradi nepravilnega prehitevanja trčil v avtomobil 27-letnega voznika, ki je vozil pred njim. Lažje poškodovanega povzročitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,24 miligramov alkohola, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Kršitelju zasegli avtomobil

31. 7. nekaj pred 18. uro so brežiški policisti med kontrolo prometa v Čatežu ob Savi zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da gre za 21-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog so mu odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Zasegli so mu avtomobil in manjšo količini prepovedane droge. O kršitvah so z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine

V Podgori na območju Straže je med 28. 7. in 29. 7. nekdo z delovišča odtujil pnevmatsko kladivo. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1200 evrov.

Na Ragovski ulici v Novem mestu je v noči na 29. 7. neznanec vlomil v lesen pomožni objekt in odtujil plinski gorilnik z jeklenko, jedilni pribor in več krožnikov.

S strehe objekta v Novi vasi pri Mokricah je nekdo odtujil bakrene žlebove in odtočne cevi.

Na območju Velike Plešivice je nekdo vlomil v kletne prostore počitniške hiše in iz hladilnika odtujil hrano in pijačo.

Na parkirnem prostoru v Črnomlju je v noči na 31. 7. neznanec vlomil vosebni avtomobil in odtujil tri motorne žage. Lastnika je oškodoval za 3000 evrov.

Med 30. 7. in 31. 7. je v naselju Pristava na območju PP Novo mesto nekdo poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. V objekt ni uspel priti, zaradi poškodb dveh vrat pa je nastalo za okoli 3000 evrov škode.

V noči na 1. 8. je na območju Prečne neznanec skozi vrata vlomil v gostinski lokal. Okoliščine policisti še preiskujejo.