Vikend nesreče, pijani za volanom, vlomi

Vikend nesreče, pijani za volanom, vlomi

-
0 372

V nedeljo nekaj pred 18. uro je v Vinici 44-letni motorist iz Španije zaradi nepravilnega prehitevanja trči v tovorno vozilo, ki ga je vozil 34-letni voznik. V nesreči se je motorist lažje poškodoval. Uro kasneje so policisti prav tako obravnavali prometno nesrečo z udeležbo motorista pri Črnomlju. 63-letni motorist je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem, padel in se lažje poškodoval. Obema povzročiteljema nesreče so policisti izdali plačilni nalog.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Med kontrolo prometa v Krškem so policisti 18. 8. ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf. Ugotovili so, da 50-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 0,85 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah seznanili pristojno sodišče.

Brežiški policisti so v noči na 19. 8. v Velikih Malencah zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus vozniku osebnega avtomobila. 41-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,85 miligramov
alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Kršitelj je med postopkom policistom grozil, zato nadaljujejo s preiskavo in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Vlomi in tatvine

V Metliki je neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev, ki so bili na dopustu in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar in nakit.

V noči na 18. 8. je v Čužnji vasi nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je zlat nakit in denar ter povzročil za okoli 3000 evrov škode.

Na parkirnem prostoru gostinskega lokala v okolici Trebnjega je v noči na 19. 8. nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil denarnico z denarjem, dokumenti in bančno kartico. Lastnika je oškodoval za 500 evrov.

S strehe objekta v Gabrju je neznanec odtujil 27 metrov bakrenih žlebov in povzročil za 800 evrov škode, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.