četrtek, 28 marca, 2024
DomaKronikaVikend pijanih v prometu

Vikend pijanih v prometu

Policisti PP Črnomelj so bili 23. 4. okoli 15. ure obveščeni o prometni nesreči na cesti med Semičem in Stransko vasjo. Opravili so ogled in ugotovili, da je 17-letnik vozil neregistrirano motorno kolo v smeri proti Semiču. Zaradi neprilagojene hitrosti je v ovinku izgubil oblast nad motorjem in padel. Lažje poškodovanega motorista so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da motorist nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,52 miligramov alkohola. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Izsledili pobeglega povzročitelja nesreče

Policisti PP Črnomelj so bili 24. 4. okoli 16.30 obveščeni, da naj bi v Cerovcu pri Črešnjevcu voznik osebnega avtomobila trčil v drugo vozilo in pobegnil s kraja nesreče. Na podlagi opisa vozila so 46-letnega povzročitelja izsledili in ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,04 miligrama alkohola. Avtomobil so mu zasegli, zaradi številnih kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Določila Zakona o pravilih cestnega prometa, Zakona o voznikih in Zakona o motornih vozilih za omenjene kršitve določajo globo v višini 3040 evrov.

Odklonil preizkus alkoholiziranosti

Policisti PP Dolenjske Toplice so bili 24. 4. popoldne obveščeni o nezanesljivi vožnji voznika kombiniranega vozila, ki naj bi v smeri proti
Podturnu ogrožal ostale udeležence v prometu. Takoj so se odzvali, voznika izsledili in ustavili.61-letnemu kršitelju so zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah seznanili sodišče.

Voznik tovornega vozila z 1,7 promili alkohola

Na mejni prehod Obrežje je 24. 4. na izstop iz Slovenije pripeljal voznik tovornega vozila s priklopnikom srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in vozniku zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 53-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,82 miligramov alkohola, so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in ga z obdolžilnim predlogom privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Poškodovani kolesar pod vplivom alkohola

Iz bolnišnice so nas 25. 4. obvestili, da zaradi lažjih poškodb oskrbujejo moškega, ki naj bi padel s kolesom. Policisti so zbrali obvestila in ugotovili, da je do nesreče prišlo v Malem Mraševem, kjer je 52-letni kolesar zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad kolesom in padel. Kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,58 miligramov alkohola, so izdali plačilni nalog.

Povzročiteljica nesreče odklonila preizkus alkoholiziranosti

25. 4. nekaj pred 21. uro se je zgodila prometna nesreča pri Gornjem Pijavškem na območju PP Brežice. Policisti so opravili ogled, zbrali
obvestila in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 53-letna voznica osebnega avtomobila, ki je bila očitno pod vplivom alkohola. Kršiteljica je iz neznanega vzroka ustavila avtomobil na nepreglednem delu ceste, vanjo pa je trčil 41-letni voznik, ki se vozilu ni mogel izogniti. Voznica je odklonila preizkus alkoholiziranosti, med postopkom se je nedostojno vedla do policistov in ni upoštevala njihovih ukazov, zato so zoper njo uporabili prisilna sredstva in jo odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru in cestnoprometnih kršitev ji bodo izdali plačilni nalog in o odklonu preizkusa z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola tudi voznik štirikolesnika, ki je povzročil nesrečo

V noči na 26. 4. so bili policisti PP Metlika obveščeni o prometni nesreči na območju Vidošičev. Po prvih ugotovitvah je 64-letni voznik
štirikolesnika vozil po lokalni cesti, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil. Poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,72 miligramov alkohola. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča