Vikend poletja in še dan, sledi hud zasuk

0
507

Naši kraji bodo do vključno nedelje pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, ki nas zalaga s sončnim vremenom in temperaturami, ki ob popoldnevih presegajo dolgoletno povprečje za skoraj 10 st. C. Tako stabilno vreme seveda ne more trajati v nedogled. Babjemu poletju je v preteklosti že večkrat sledila občutna ohladitev, ki nas je popeljala skoraj v zimo. Podobno se bo zgodilo tudi letos, ko nas bo sredi prihodnjega tedna prešla izrazita hladna fronta in nam prinesla za skoraj 20 st. C nižje temperature.

Po razkroju megle, ki se bo predvsem v ljubljanski kotlini lahko zadrževala še večji del dopoldneva, bo dan povsod sončen, le izjemoma se lahko na nebo prikrade kakšen oblak. Najtopleje bo na Goriškem, kjer se bo ogrelo do 25 st. C. Tudi drugod ne bomo prav veliko zaostajali. Pričakujemo od 20 do 23 st. C.

Nedelja bo še sončna in zelo topla z jutranjo meglo po nekaterih nižinah, ++ v ponedeljek pa se bo vreme začelo spreminjati. Oblačnost bo od severa naraščala. Sprva bo to le prosojna oblačna koprena, popoldne pa bo na nebu tudi vse več srednjih in nizkih oblakov, ki bodo za sončne žarke manj prepustni. V torek se bo bodo oblakom pridružile padavine. Občutno se bo ohladilo. V sredo bo občasno še deževalo, meja sneženja se bo spuščala. Ob dovolj intenzivnih padavinah se bo marsikje močno približala nižinam. (Rok Nosan)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj