Vikend prometnih nesreč

0
305

Policisti Policijske uprave Novo mesto so konec minulega tedna obravnavali tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 13 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

V noči na 6. 8. smo bili obveščeni o prometni nesreči v naselju Radoviči na območju PP Metlika. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 27-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drog telefonske napeljave in v drevo. Poškodovanega voznika in tri potnike so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,69 miligramov alkohola. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

7. 8. okoli 14.30 se je zgodila prometna nesreča v Šentlenartu. Policisti PP Brežice so ugotovili, da je 20-letni voznik osebnega avtomobila peljal po regionalni cesti iz smeri Brežic proti Trebežu. V Šentlenartu je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. Lažje poškodovanega povzročitelja in prav tako lažje poškodovanega 18-letnega potnika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo zoper 20-letnega voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,81 miligramov alkohola, na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Za nesrečo odgovoren kolesar

6. 8. so nas iz bolnišnice obvestili, da oskrbujejo moškega, ki naj bi se poškodoval pri padcu s kolesom. Policisti so zbrali obvestila,  opravili ogled in ugotovili, da se je nesreča zgodila nekaj pred 7. uro v križišču cest Tušev Dol, Jelševnik in Svibnik. 35-letni kolesar je pri vožnji po klancu navzdol izgubil oblast nad kolesom in trčil v avtomobil 40-letne voznice. Zaradi kršitve cestno prometnih predpisov mu bodo izdali plačilni nalog.

Poškodovan motorist

Brežiški policisti so bili 6. 8. okoli 14. ure obveščeni o prometni nesreči z udeležbo motorista in voznika osebnega avtomobila na Bizeljskem. Ugotovili so, da je zaradi nepravilnega premika z vozilom nesrečo povzročil 92-letni voznik osebnega avtomobila. Lažje poškodovanega 18-letnega motorista so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče so policisti izdali plačilni nalog.

Voznico pridržali

Med kontrolo prometa v Sevnici so policisti 6. 8. nekaj pred 22. uro zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznico osebnega avtomobila in ji zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 59-letna kršiteljica je imela v litru izdihanega zraka 1,14 miligramov alkohola. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje in odpeljali v prostore za pridržanje. O vožnji pod vplivom alkohola bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.