Vikend sončnega razvajanja

0
125

Evropo ta konec tedna čaka vrhunec babjega poletja. V Nemčiji, Franciji in Beneluksu se bodo jutri temperature ponekod približale celo 30 st. C, z močnimi južnimi vetrovi pa bo zelo topel zrak segel tudi nad Skandinavijo, kjer so v prihodnjih dneh možni novi temperaturni rekordi. V primerjavi s povprečjem bo topleje za kar 15 st. C.

Ponoči bo sprva še jasno, potem pa bo marsikje po nižinah nastala megla, nekaj nizke oblačnosti se lahko pojavi tudi v alpskem svetu. Meglene odeje ne pričakujemo na Primorskem, kjer bodo jutranje temperature med 9 in 12 st. C, drugod po državi bo med 5 in 8 st. C, v alpskih dolinah 2 st. C. Dopoldne se bo megla postopno umaknila in pred nami je še en idiličen jesenski dan.

Popoldne bo sonca povsod v izobilju, le občasno bo na nebu nekaj plitve kopaste oblačnosti. Po svežem začetku dneva se bo čez dan močno ogrelo. Najtopleje bo na Primorskem, kjer bo poletnih 25 st. C. Tudi drugod po državi bodo temperature večinoma presegle 20 st. C, nekoliko manj bo le v alpskih dolinah, kjer bo 18.

Nedelja bo na Primorskem in v višjih legah nad okoli 1300 metrov sončna, po nižinah Slovenije pa bo predvsem dopoldne nizka oblačnost, ki se bo do zgodnjega popoldneva razkrojila. Z oblaki ali meglo se bo marsikje začel tudi prvi dan novega tedna, popoldne bo več sonca. S spremembo vetra na JZ-smer se bo težišče oktobrske toplote preselilo na vzhod države, kjer bodo najvišje dnevne temperature dosegale do 23 st. C. Sprememba vremena je mogoča šele povsem ob koncu prihodnjega tedna, če sploh 😉

(Rok Nosan)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj