torek, 23 aprila, 2024
DomaLokalnoVinica razočarana in pojasnila organizatorja

Vinica razočarana in pojasnila organizatorja

Zavod Aliansa (Alliance ASE) vsako leto vsaj eni skupnosti brezplačno pomaga pri postavitvi pumptracka. S pomočjo natečaja so nekaj podobnega storili tudi letos. Med tremi finalisti je bila tudi Vinica, ki je pripravila lepo in močno kampanjo in kot pravijo zagovorniki Grifonovega grbinastega poligona Vinica, so prejeli tudi največ glasov, a niso zmagali.

Slednje dokazuje tudi spletno glasovanje oz. nagradni natečaj, ki ga je objavilo Alliance ASE. Zavod pa se je kasneje odločil za razveljavitev videnih rezultatov, češ da so prejeli določene glasove iz Azije. Tako da je bila zmagovalka natečaja Ajdovščina. Slednje je zelo užalostilo Belokranjce, ki se s takšno odločitvijo težko sprijaznijo.

Vprašanje, o odločitvi zmagovalca natečaja oz. zapletu pri glasovanju, smo naslovili tudi na omenjeni zavod. Takoj so nam odgovorili. Odgovor objavljamo v celoti.

Zavedamo se, koliko energije je bilo vložene tako v pripravo vse potrebne dokumentacije, kot za zbiranje glasov. Za skrajni ukrep, razveljavitev rezultatov, smo se odločili zaradi naslednjih dejstev:
Na nepravilnosti oziroma domnevno goljufanje drugih so nas opozorili predstavniki vseh finalistov nagradne igre.
Posledično smo s pomočjo Polltaba ugotovili, da je do določenih anomalij prihajalo, avtentičnosti glasov pa ob vseh možnostih kupovanja glasov žal ne moremo ugotoviti.  (Primer: blok 200 glasov iz: “country”:”BD”,”city”:”Manikganj”,”timezone”:”Asia/Dhaka”) 
Ne glede na to kdo bi bil izbran, bi tako prihajalo do pritožb drugih dveh kandidatov.
V želji, da čim prej objavimo izid glasovanja, smo storili napako, in se prenaglili z objavo dobitnika pumptracka, ki smo ga dobili po sledeči formuli, na katero nihče ni mogel zavestno vplivati: glas žirije + organski doseg objav videov na našem profilu. Obžalujemo da se o nastali situaciji s kupovanjem glasov in iskanju skupne rešitve nismo predhodno posvetovali s predstavniki finalistov. 
Vsekakor želimo, da pumptrack dobi skupnost, ki to najbolj potrebuje in si je to s svojimi prizadevanji na pošten način tudi najbolj zaslužila. V ta namen bomo v ponedeljek izvedli sestanek s predstavniki finalistov ter s skupnimi močmi poiskali najboljšo rešitev. O razpletu bodo vsi zainteresirani obveščeni preko predstavnikov finalistov, so še sporočili organizatorji na naša vprašanja.
Vsem vse dobro. Ni lepšega kot dan preživeti v naravi, pa čeprav gre za t.i. pumptrack, ki številnim mladim, tudi starejšim, med drugim ponuja začetek, ali pa utrjevanje motorike oz. stabilnosti na kolesu, kolesih. 😉
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča