petek, 19 aprila, 2024
DomaLokalnoVinska vigred 2021, tradiciji se ne da upreti

Vinska vigred 2021, tradiciji se ne da upreti

Kljub temu je bila letošnja vigred v Metliki drugačna, še standardna kava na placu v Jurčku se je zaradi korona situacije preselila v metliški hotel.

Po naših informacijah so ponudniki pijače prodali enako količino vina kot minulo leto. Mojstri pečenke pa so kot vedno zatajili dejanske količine. Vendar menimo, da prodaja ni bistveno odstopala od lanskega leta. Udeleženci sobotnega polurnega uradnega dela na metliškem gradu so lahko slišali čudovit glas nove kraljice metliške črnine Tjaše Rus in ploskali vinski kleti KZ Metlika za tri šampione (belokranjec PTP, metliška črnina PTP, chardonnay 2020) ter Vinski kleti Prus za šampiona predikatov.

Najboljše belokranjske pogače pa lahko dobite na kmetiji Šrajf pri Sonji Škof ter na nastanitveni kmetiji Trdič pri Metki Starašinič.

Predsednik prireditvenega odbora Vinske vigred 2021, župan Darko Zevnik, letošnje Vinske vigred uradno ni zaprl zato slednja še trajal. Mogoče bo to storil v tem tednu. Metliški sokoli so bili glavni kolesarji letošnje vigredi. Tek je zaradi korona kondicije odpadel. Lunapark je bil letos razpršen po mestu.

Obiskovalce je bilo nemogoče prešteti zaradi upoštevanja razdalji in upoštevanja veljavnih ukrepov. Pogrešali smo skupino Kok band.
Najava 2022…Vinska vigred bo! (Avtor: Metlika press)

)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča