‘Višinski’ skrbi za nestabilnost vremena

0
77

Višinski vrtinec hladnega in vlažnega še naprej ureja vreme pri nas. Ponoči bo najprej delno zjasnilo, proti jutru pa predvsem v vzhodni Sloveniji spet pooblačilo. Na Štajerskem in v Prekmurju bo zjutraj možen rahel dež, v osrednji Sloveniji, kamor oblačnost do jutra še ne bo segla, pa bo lahko nastala kratkotrajna megla.

Temu primerno razgibane bodo tudi temperature, ki bodo na Štajerskem in v Prekmurju okoli 10 st. C. V osrednji in JV Sloveniji bo do 8 stopinj, medtem ko bo na Gorenjskem le 3 stopinje. Precej topleje bo na Primorskem, kjer bo pihala šibka burja. Tukaj bo od 9 do 13 st. C.

Tudi v nadaljevanju dneva bo več sivine kot modrine, bolj sončno bo le na Primorskem. Skozi ves dan bodo nastajale kratkotrajne krajevne padavine, ki bodo pogostejše popoldne, ko bo možna tudi kakšna nevihta. Temperature bodo nekoliko nižje od današnjih, občutek svežine pa bo še dodatno stopnjeval zmeren severni veter. V večjem delu Slovenije bo popoldne od 17 do 20 st. C, v alpskih dolinah bo le 15 st. C. Precej topleje bo na Primorskem, kjer se bo ogrelo do 23 st. C.

Ob koncu tedna se vreme ne bo veliko spremenilo. To pomeni, da lahko še naprej pričakujemo izmenjavanje sončnih in bolj oblačnih obdobij. Predvsem nad hribi bodo nastajale kratkotrajne plohe, ki se lahko pojavijo že zjutraj, pogostejše pa bodo sredi dneva in popoldne. Nevihte bodo manj verjetne. Tudi v prihodnjem tednu kaže na nadaljevanje spremenljivega vremena. Sprva bo še razmeroma sveže za ta čas, nato pa bo postopno topleje. (Rok Nosan)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj