Višje suh sneg, po nižinah posameznice

0
1360

Ponoči bo nekaj jasnine na Primorskem in v alpskih dolinah. Drugod bo oblačno in marsikje megleno z rahlim dežjem ali rosenjem. V višjih legah bo naletaval sneg. Na Primorskem, kjer se bo v drugem delu noči krepila burja, bodo jutranje temperature okoli 6 st. C. Tri stopinje pod ničlo bodo v alpskih dolinah. Drugod ne bo zmrzovalo, pričakujemo od 1 do 3 st. C.

Čez dan bo v večjem delu Slovenije oblačno. Rahle padavine z vzhoda se bodo popoldne nekoliko okrepile in proti večeru razširile nad večji del države. Na Notranjskem in Kočevskem bo rahlo snežilo, drugod po nižinah bo deževalo, a se lahko med te pomešajo posamezne snežinke.  Popoldne bodo temperature v večjem delu Slovenije od 2 do 4 st. C, stopinja nad ničlo bo na Gorenjskem, medtem ko bo na Primorskem, kjer bo pihala močna burja, okoli 9-10 st. C. Najmočnejši sunki burje bodo na izpostavljenih mestih v Vipavski dolini presegli 100 kilometrov na uro.

Vetrovno bo tudi v višjih legah, kjer bo pihal vzhodni veter. Iz oblačnega pokrova bodo zjutraj in dopoldne segali le najvišji vrhovi Julijskih Alp in zahodnih Karavank, popoldne pa se bo povsod pooblačilo. V hribih vzhodne Slovenije bo rahlo snežilo. Ker bodo temperature negativne, sneg pa suh, ga lahko po najvišjih vrhovih nabere okoli 10 cm. Ponekod bo nastalo tudi ivje.

V četrtek ne bo večje spremembe vremena, še naprej bo oblačno. Na zahodu bo suho, drugod bodo še nastajale manjše krajevne padavine. Po nižinah bo deloma deževalo, deloma snežilo. Podobno vreme bomo imeli tudi v petek in soboto, v nedeljo pa bo zapihal nekoliko toplejši JZ veter in meja sneženja se bo dvignila na okoli 1500 metrov. (Rok Nosan)