Visoka Krka, 48 ur vremenske umiritve

35700
265

Del Slovenije je pobelil sneg in tako sredi meteorološke jeseni, poskrbel za zimsko kuliso. Meje sneženja se je ponekod spustila tudi pod 500 metrov. Pod težo bele gmote, je še vedno olistano drevje, klonilo. Sicer največ snega je na Kredarici, 75 cm.

Velika količin padavin je povzročila tudi plazenje zemlje, močno pa je narasla reka Krka, ki je začela poplavljati v srednjem in spodnjem toku in bo dosegla največji pretok okoli 280 m3/s.

Ponoči bo na zahodu delno jasno, proti vzhodu bo oblakov več, po nekaterih nižinah bo nastala megla. V jutranjih se bodo Sloveniji bližale rahle padavine, zlasti v Prekmurju bo padlo nekaj kapelj dežja. Na vetrovnem in oblačnem vzhodu bo zjutraj okoli 5, 6 stopinj Celzija. Podobno temperaturo boste imeli tudi ob morju, na Goriškem in v osrednji Sloveniji bodo 3 stopinje, v Alpskih dolinah, kjer bo več jasnine, se bo ohladilo do -2.

Torek bo v zahodni Sloveniji sončen, na vzhodu pa oblačen. Sploh dopoldne bo na SV občasno deževalo, ampak količina padavin bo zelo majhna. Na Koroškem, Štajerskem in v Prekmurju bo pihal SZnik, drugod bo vetra malo. Največ sonca in najvišje temperature boste imeli na Primorskem, kjer se bo ogrelo do 17 stopinj Celzija. V Ljubljanski kotlini bo 13 stopinj, stopinja ali dve manj bosta na vzhodu, okoli 10 stopinj Celzija pa bo na Gorenjskem.

Sneg nad okoli 1800 metrov se bo v prihodnjih dneh počasi preobražal, saj bo temperatura večino časa pod ničlo, zato bo na strmih pobočjih še naprej nevarnost proženja snežnih plazov. Jutri bo sicer v Julijcih, Zahodnih Karavankah in na Snežniku precej sonca, drugod bodo prevladovali oblaki. Zjutraj bo pihal severnik, ki se bo kmalu obrnil v zahodni veter.

Sreda se bo po nižinah začela z meglenim in hladnim jutrom, več sonca bo na Primorskem in v višjih legah. Čez dan bo jasno, poroti večeru se bo na zahodu pooblačilo. Popoldne bo 16 stopinj. Četrtek bo oblačen in deževen, meja sneženja bo na okoli 1300 metrov. V petek bo dež ponehal, ostalo bo oblačno in hladno. Ob koncu tedna bo suho.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj