petek, 19 aprila, 2024
DomaKronikaVisoke kazni za tihotapce ljudi. Vsak dan jih nekaj ujamejo

Visoke kazni za tihotapce ljudi. Vsak dan jih nekaj ujamejo

Za kaznivo dejanje prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države je predpisano, da se storilec kaznuje z zaporom od treh do petnajstih let in denarno kaznijo. A skoraj vsak dan policisti zasačijo in pridržijo osebe, tihotapce, ki čez mejo prevažajo osebe, ki so na nedovoljen način prestopili državno mejo.

Med opravljanjem nalog na območju Trnja so policisti v četrtek okoli 13. ure ustavili osebni avtomobil hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Romunije v vozilu prevaža pet državljanov Turčije in štiri državljane Iraka, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. V noči na 21. 4. so na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila italijanskih registrskih oznak. Državljan Albanije je v vozilu prevažal šest državljanov Iraka, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Prav tako danes ponoči so na Obrežju ustavili državljana Srbije, ki je v vozilu hrvaških registrskih oznak prevažal štiri državljane Kitajske, ki so nedovoljeno vstopili v državo. Kriminalisti so državljanu Romunije, državljanu Kitajske in državljanu Albanije odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije, Kitajske in Iraka še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Dobova, Čatež ob Savi, Loče, Jereslavec, Mokrice) izsledili in prijeli 34 državljanov Maroka, 17 državljanov Bangladeša, 15 državljanov Rusije, sedem državljanov Pakistana, sedem državljanov Indije, štiri državljane Turčije, dva državljana Alžirije, dva državljana Palestine, dva državljana Kitajske in državljana Mongolije . Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča