četrtek, 28 marca, 2024
DomaVremeVivaldi, pizza in april. Nekaj imajo skupnega ;)

Vivaldi, pizza in april. Nekaj imajo skupnega ;)

April je zagotovo eden najbolj slikovitih mesecev. Je že pomladni, a premore tako poletne temperature kot prebliske zime. In Tudi jutri bo bolj jesensko kot pomladno. Tako iz naslova se sprehajam po štirih letnih časih

Ponoči bo še oblačno, v večjem delu Slovenije bo suho, na jugu pa bo občasno še rahlo deževalo, a količina padavin bo zelo majhna. Na Primorskem bo pihala šibka burja, veter v notranjosti se bo polegel. Prav velikih temperaturnih odstopanj med jutrom in popoldnevom ne bo. Na obali bo zjutraj 11 stopinj bo, na Goriškem 10. V večjem delu Slovenije med 5 in 7 stopinj Celzija, na Gorenjskem 3.

Sreda bo večinoma oblačna, nekaj sonca bo le na Primorskem in v Prekmurju. V južni in osrednji Sloveniji bo še rahlo deževalo. Burja na Primorskem bo ponehala. Še en hladen aprilski dan bo. Ob morju se bo ogrelo do 17 stopinj, na Goriškem jih bo 16. V preostalem delu Slovenije bodo temperature precej enotne, imeli bomo med 11 in 13 stopinj Celzija.

Padavin v gorah bo bolj za vzorec, še največ jih bo na Snežniku in v Kamniško-Savinjskih Alpah, ampak tudi tukaj bo zapadlo le nekaj centimetrov snega. Zjutraj in dopoldne bo še pihal vzhodni veter, popoldne bo obrnilo na JZ-nik. Na 1500 metrov bo sredi dneva okoli 5 stopinj, na višini Kredarice bo temperatura še ostala pod lediščem.

V četrtek bodo naši kraji pod vplivom toplejšega JZ vetra, kar se bo občutno poznalo na temperaturah. Večinoma se bo ogrelo do 20 stopinj, na vzhodu do okoli 22. Po sončnem jutru se bo na zahodu čez dan pooblačilo, predvsem na Notranjskem in severnem Primorskem se bodo začele pojavljati padavine, na vzhodu bo ves dan sončno. V petek bo več oblakov in nekaj padavin tudi na vzhodu, pogosteje in obilneje bo deževalo v zahodni Sloveniji. Podobno vreme bomo imeli tudi za 1. maj, bo pa razmeroma toplo, dnevne temperature bodo v večjem delu Slovenije nad 20 stopinj. V nedeljo nas bo dosegla oslabljena hladna fronta, temperature bodo za nekaj stopinj nižje. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča