ponedeljek, 18 marca, 2024
DomaSlovenijaVizjak na preizkušnji, posnetek strokovnjakom

Vizjak na preizkušnji, posnetek strokovnjakom

Na POP TV so objavili zvočni zapis pogovora Andreja Vizjaka in Bojana Petana, ki sta se leta 2007 pogovarjala o večmilijonskem poslu. Vizjak je podjetniku, proti kateremu je takratna vlada bila bitko v imenu vojne proti tajkunom, predlagal izogibanje plačila davkov. Toda minister vsakršno vpletenost v izogibanje davkom, kljub izrečenim besedah, zavrača. Še več, trdi, da je vprašljiva avtentičnost posnetkov ter da gre za “zlepljenko” različnih izjav. Je temu res tako? Posnetke so posredovali na analizo neodvisnim strokovnjakom.

Vizjak, ki je plačevanje davkov državi v posnetku označil za “glupo”, je dejal, da so v posnetkih “velike neumnosti” ter, da nikomur ni svetoval izogibanja davkov, sploh pa ne Petanu, s katerim pa se je, kot priznava, v preteklosti večkrat srečal.  Poudaril je tudi, da na koncu ni bilo “nobenih rezultatov teh domnevnih dogovorov”. Opozicija je Vizjaka že pozvala naj odstopi.

Protikorupcijska komisija v funkciji krepitve integritete in pravne države ter preprečevanja korupcije opozarja na nesprejemljivost in nedopustnost ravnanj, kakršna je prikazal prispevek o pogovoru med tedanjim ministrom za gospodarstvo oz. s sedanjim ministrom za okolje in prostor Andrejem Vizjakom in solastnikom družbe Terme Čatež Bojanom Petanom. KPK primera ne more več obravnavati, pa bi ga po njihovem mnenju morala vlada. Njeni člani so namreč zavezani etičnemu kodeksu. Več na 24ur.com.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča