četrtek, 18 aprila, 2024
DomaSlovenijaVlada o epidemioloških razmerah

Vlada o epidemioloških razmerah

Na današnji dan je hospitaliziranih 648 bolnikov s covidom-19, 126 se jih zdravi na oddelkih za intenzivno nego. V torek je po podatkih Sledilnika covid-19 umrlo 12 ljudi. Sedemdnevno povprečje števila okužb znaša 838, kar je 41 manj kot dan prej.

Vlada bo na Brdu pri Kranju znova pretresala epidemiološke razmere v državi, a novih sproščanj tokrat ni pričakovati. Pogoja sedemdnevnega povprečja števila novih okužb in števila hospitaliziranih covidnih bolnikov za prehod v rumeno fazo še nista izpolnjena. Glede na zadnje podatke se epidemija nekoliko umirja, popušča predvsem pritisk na bolnišnice.

Pogoji za prehod v rumeno fazo še niso izpolnjeni

Sedemdnevno povprečje števila okužb je v torek znašalo 879, v bolnišnicah pa so skrbeli za 691 bolnikov s potrjeno koronavirusno okužbo. Manj kot 700 bolnikov je bilo nazadnje hospitaliziranih 28. oktobra, ko je bolnišnično zdravljenje potrebovalo 660 oseb.

Pogoji za prehod v rumeno fazo bodo izpolnjeni, ko sedemdnevno povprečje novo potrjenih primerov pade pod 600, hospitaliziranih pa pod 500. Po vladnem načrtu sproščanj ukrepov so takrat med drugim predvideni vrnitev ostalih dijakov v šole, predavanja na fakultetah, pa tudi odprava prepovedi gibanja v nočnem času po vsej državi.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča