četrtek, 28 marca, 2024
DomaSlovenijaVlada o ukrepih v petek na posebni seji

Vlada o ukrepih v petek na posebni seji

Koordinator za logistični del cepljenja proti covidu-19 Jelko Kacin je po današnji seji vlade povedal, da se bo vlada v petek na Brdu pri Kranju sestala na posebni seji. Na njej bodo razpravljali o oceni trenutnega stanja, pričakovanju v naslednjih dneh in o ukrepih, “ki jih je treba uveljaviti v najkrajšem času”, je pojasnil Kacin.

“Vlada pričakuje, da se bo tem razmeram najprej prilagodilo zdravstvo na osnovnem nivoju, kar pomeni, da bodo cepili dopoldan, popoldan, ob sobotah in nedeljah,”je slabo epidemiološko situacijo v državi komentiral koordinator za logistični del cepljenja proti covidu-19 Jelko Kacin. Podatki so namreč pokazali, da je Slovenija podrla nov rekord pri dnevnem številu zabeleženih okužb na novi koronavirus. Pristojni so namreč potrdili 4511 okužb.

Po mnenju Kacina je nesprejemljivo in nespodobno, da zdravstvo pričakuje popolno zaprtje države, na drugi strani pa svojega načina dela ne zna prilagoditi potrebam ljudi, ki ure in ure čakajo, da bodo na vrsti za cepljenje.

V cepilnih centrih po Sloveniji so v sredo namreč beležili povečan obisk, marsikje so se vile dolge vrste. Po podatkih cepilnih centrov je povečano predvsem zanimanje za cepljenje s poživitvenim odmerkom, ki ga lahko cepljeni z vektorskimi cepivi po novem prejmejo po preteku vsaj dveh mesecev od zadnjega odmerka. (STA)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča