nedelja, 19 maja, 2024
DomaSlovenijaVlada občinam s škodo po neurjih namenila 2,4 mio €

Vlada občinam s škodo po neurjih namenila 2,4 mio €

Vlada je za povračilo stroškov intervencij po neurjih 12. in 13. julija 91 občinam namenila skoraj 2,4 milijona evrov. Slovenija je ob tem kupila 40 vozil za čiščenje, prevoz in gašenje, ki bodo namenjena za odpravo posledic vremenskih nevšečnosti.

Vlada je zato sprejela sklep, da se ministrstvu za obrambo oziroma Upravi RS za zaščito in reševanje iz splošne proračunske rezervacije zagotovijo sredstva v znesku 2.391.191 evrov za pokritje intervencijskih stroškov občinam.

Vlada je tudi odločila, da se gasilskim enotam, ki so sodelovale pri  izvajanju intervencijskih dejavnostih v prizadetih občinah, v katerih ne izvajajo javne gasilske službe, povrnejo upravičeni stroški intervencij. Sredstva se zagotovijo iz splošne proračunske rezervacije v višini 40.883 evrov.

Ministrstvu za obrambo oziroma upravi za zaščito in reševanje je vlada naložila, da na podlagi podanih zahtevkov prizadetih občin izplača povračilo stroškov intervencije občinam, ki jih izkažejo z verodostojnimi listinami, vendar ne več, kot je ocenjena vrednost za posamezno občino. Ministrstvo za obrambo oziroma uprava za zaščito in reševanje bo gasilskim enotam zagotovila sredstva na podlagi razdelilnika, ki ga posredujejo občine, v katerih so gasilske enote sodelovale v intervenciji, pri čemer skupni znesek ne sme presegati ocenjene vrednosti, so sporočili z vlade. (STA)

(foto: Blanka)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča