sreda, 24 aprila, 2024
DomaSlovenijaVlada popoldne o ukrepih

Vlada popoldne o ukrepih

Delež pozitivnih testov v sredo je bil 17,5-odstoten. V bolnišnicah se zdravi 511 oseb, kar je pet manj kot dan prej. Število pacientov na intenzivni negi je večje za štiri, in sicer 86. V bolnišnice je bilo sprejetih 41 pacientov, odpuščenih pa je bilo 42. Štiri osebe so umrle. Ob tem je vladna govorka Maja Bratuša dejala, da je razviden trend upadanja sprejemov v bolnišnice, a je bilo danes in v sredo sicer nekoliko manj odpusta kot pred tremi dnevi.

Vlada bo na današnji seji nadaljevala obravnavo ukrepov za zamejitev širjenja covida-19. O odločitvah bodo javnost po besedah Bratuše seznanili na popoldanski novinarski konferenci, kjer bodo predstavili tudi podrobnejše epidemiološke podatke.

Stroka je tudi delno naklonjena predlogu, da bi se v ‘porumenelih’ zasavski in posavski regiji že kmalu odpirale terase gostinskih lokalov. Notranji minister Aleš Hojs je dejal, da bo vlada o tem predvidoma odločala danes. Vlada bo tudi obravnavala spremembe režima pri prehodu meje, več pa bo znano tudi o vračanju dijakov v šolske klopi.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča