sobota, 20 aprila, 2024
DomaSlovenijaVlada z novim odlokom, ki .....

Vlada z novim odlokom, ki …..

Vlada je na petkovi dopisni seji sprejela nov odlok o začasnih omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Sloveniji. 

Pri tem dokazilo o negativnem rezultatu testa na virus SARS-CoV-2 s testom PCR ne sme biti starejše od 72 ur od odvzema brisa, dokazilo s testom HAG pa ne sme biti starejše od 48 ur od odvzema brisa. 

Pogoj sicer ne velja v zunanjih prostorih, v katerih se izvaja gostinska dejavnost priprave in strežbe jedi in pijač, v kolikor je zagotovljena razdalja najmanj tri metre med robovi miz.

Določena je tudi obveznost ponudnika blaga in storitev, da preverja izpolnjevanje pogoja PCT za potrošnike. Ponudniki blaga in storitev morajo prav tako na vidnem mestu s pisnim obvestilom obvestiti potrošnike, da je izpolnjevanje pogoja PCT obvezno v vseh zgoraj navedenih prostorih.

Odlok bo veljal od 26. julija do vključno 1. avgusta letos. Za nove ukrepe so se odločili zaradi hitrega porasta  okužb z različico delta v državah članicah EU, zaradi česar obstaja možnost poslabšanja epidemiološke situacije novega koronavirusa v Sloveniji.

Več si preberite na uradni spletni strani VLADE RS.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča