Vlhova svetovna prvakinja

0
105
ARE,SWEDEN,14.FEB.19 - ALPINE SKIING - FIS Alpine World Ski Championships, giant slalom, ladies. Image shows Meta Hrovat (SLO). Photo: GEPA pictures/ Mario Kneisl

V Areju na Švedskem se je začel boj za odličja v tehničnih disciplinah. Prva so prišla na vrsto dekleta, ki so nastopila na težki veleslalomski preizkušnji. Visoke temperature in močan veter so krojili tekmo, kjer je slavila oz. naslov svetovne prvakinje osvojila Slovakinja Petra Vlhova, ki je bila po prvi vožnji druga. V finalu je bila hitrejša od od vodilne Viktorije Rebensburg, ki je osvojila srebro. Bron si je prismučala Američanka Shiffrinova. Meta Hrovat, ki je bila po prvi vožnji 13., a se mladi smučarki v drugo vožnja ni izšla po željah. Tako da je naša debitantka na svetovnem prvenstvu osvojila 22. mesto.

Meta je v ciljni areni dejala: ”Preprosto ne vem, kaj točno naj rečem. Nisem se začutila ne v prvi, ne v drugi vožnji. Zdaj lahko iz tega dneva potegnem samo kaj pozitivnega, potem pa ga čim prej pozabim. V finalni vožnji nisem imela dobrega občutka, a nisem mislila, da je tako počasno, kot se je na koncu izkazalo. A take dneve je treba preživeti in to je to.” (sloski)

(foto: GEPA)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj