nedelja, 28 aprila, 2024
DomaKronikaVlom v pošto, nasilnež nad ženo, prijeli tatove

Vlom v pošto, nasilnež nad ženo, prijeli tatove

Kriminalisti novomeške policijske uprave so v četrtek zjutraj skupaj s trebanjskimi policisti opravili ogled vloma v prostore pogodbene pošte v Šentrupertu, ki se je zgodil v noči iz srede na četrtek. Po prvih ugotovitvah ogleda so neznanci na silo vstopili v objekt, pregledali prostore in odtujili omaro z gotovino in poštnimi dokumenti. Ocenjujejo, da je nastalo za okoli deset tisoč evrov škode. Policijska preiskava še poteka.

Nasilnež nad ženo

Novomeški policisti so obravnavali 32-letnika, ki naj bi že dalj časa izvajal psihično in fizično nasilje nad ženo. Zaradi zadnjega fizičnega nasilja je morala iskati tudi zdravniško pomoč. 32-letnika bodo zaradi suma kaznivega dejanja nasilja v družini po 1. odstavku 191. člena kazenskega zakonika kazensko ovadili. Izrekli so mu tudi prepoved približevanja ženi in otrokom.

Pri tatvini zalotili mladoletnici

Varnostnik je v trgovini v Novem mestu popoldne pri tatvini zalotil dve mladoletni dekleti (ena z okolice Novega mesta, druga iz okolice Kočevja), ki sta iz polic trgovine nabrali za 46 evrov artiklov in odšli iz trgovine mimo blagajne brez plačila. Zalotil ju je varnostnik in ju zadržal do prihoda policistov, ki bodo obe kazensko ovadili zaradi tatvine.

Nekaj kasneje je drug varnostnik v drugi trgovini pri tatvini prav tako zalotil tri mladoletnike (dve dekleti in fanta iz Novega mesta). Nabrali so si za 50 evrov artiklov in nameravali zapustiti trgovino brez plačila – varnostnik jih je zadržal in o tem obvestil policiste, ki bodo vse tri kazensko ovadili.

Tatvine

Ponoči so neznanci iz bencinskega servisa v Žabji vasi odnesli polirno pasto in pretvornik električnega toka, v vrednosti okoli 65 evrov, in se s kraja odpeljali. Policisti jih še iščejo.

Brežiški policisti so opravili ogled tatvine bakrenih žlebov iz gradu Pišece. Storilci so odnesli okoli 30 metrov bakrenih žlebov in s tem naredili za okoli tisoč evrov škode.

Na Topliški cesti so vlomili v parkomat, last občine Novo mesto. Pobrali so denar in s škodo na parkomatu povzročili za okoli osemsto evrov škode, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča