nedelja, 16 junija, 2024
DomaKronikaVlom v trgovino, v hiši presenetili vlomilce, ukradli bakrene obrobe

Vlom v trgovino, v hiši presenetili vlomilce, ukradli bakrene obrobe

Policisti PU NM so na številko 113 sprejeli 148 klicev, od tega je bilo 37 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

Vlom v trgovino

Na Kočevarjevi ulici v Novem mestu so neznanci najverjetneje iz nedelje na ponedeljek izkoristili dotrajanost požarnih vrat in tako z lahkoto vstopili v trgovino ter odnesli cigarete, sončna očala in pralni prašek. Več bo znanega po opravljeni inventuri, že zdaj pa ocenjujejo škodo za vsaj nekaj sto evrov.

Ukradli bakrene obrobe

Policisti so opravili ogled tatvine bakrenih obrob podpornega zidu pri Dolenjskem muzeju v Novem mestu. Storilci so odtrgali približno sedem metrov bakrenih obrob, še štirinajst metrov pa poškodovali. Škode bo verjetno za okoli tisoč evrov.

Presenetili vlomilce

V Goriški vasi pri Škocjanu so nekaj pred drugo popoldne v hiši presenetili tri neznance, ki so v hišo vlomili med odsotnostjo lastnikov. Ko so zagledali lastnike se je trojica pognala v beg skozi kuhinjsko okno in se odpeljala. Na podlagi opisa in z zbiranjem obvestil so policisti v Dobruški vasi locirali vozilo, ki je ustrezalo opisu, prav tako lastnik vozila. Opravili so ogled kraja vloma in avtomobila, obvestili dežurno preiskovalno sodnico in državno tožilko, ter se podrobneje pogovorili z lastnikom vozila. Po zaključeni preiskavi bodo na okrožno državno tožilstvo vložili kazensko ovadbo.

Vozil brez vozniškega dovoljenja

Črnomaljski policisti so popoldne zasegli osebni avtomobil 22-letnemu vozniku iz okolice Metlike, ker so pri kontroli prometa ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Pridržali razgrajača

Policisti so se nekaj po enajsti zvečer intervenirali zaradi kršitve javnega reda in miru v Smolenji vasi. Ko so policisti opravljali razgovore z udeleženci, da bi ugotovili kaj se je dogajalo, je začel 23-letnik, pod vplivom alkohola, ponovno s kršitvijo javnega reda. Ker se kljub opozorilom ni pomiri, so ga vklenili in odpeljali v pridržanje.

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča