četrtek, 28 marca, 2024
DomaKronikaVlomi in tatvine

Vlomi in tatvine

Neznanci so med vikendom iz avtomobila, parkiranega pred trgovskim centrom na Otoški cesti v Novem mestu ukradli katalizator. Lastnika clia je tatvino opazil popoldne in dogodek prijavil policiji.

V kraju Leskovec pri Podborštu so v ponedeljek dopoldne neznanci vlomili v hišo v času, ko so bili lastniki odsotni. Pregledali so prostore, a po prvih ugotovitvah niso nič odnesli. Kljub temu so z vlomom naredili za nekaj sto evrov škode.

Na Vavpotičevi v Novem mesto so neznanci iz nedelje na ponedeljek razbili steklo parkiranega avtomobila in pregledali notranjost. Odnesli niso nič, lastnik pa ima za okoli tristo evrov škode.

Policisti PU Nm so obravnavali devet prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lahkimi telesnimi poškodbami. Metliški policisti so obravnavali prometno nesrečo z lažjimi poškodbami – slednja se je pripetila mopedistu, ki je na poledeneli cesti ob zaviranju izgubil oblast nad vozilom in padel ter se poškodoval po roki. Zdravniško pomoč je poiskal sam.

Sevniški policisti do dopoldne zaradi nezanesljive vožnje ustavili 44-letnega voznika. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je
pokazal 0,50 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Ker ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, so mu avtomobil zasegli.

Popoldne so v Trebnjem ustavili 34-letnega voznika osebnega avtomobila. Ugotovili so, da vozi neregistriran avto (na vozilu pa sta bili nameščeni različni tablici iz drugih vozil) in da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avto so mu zasegli, zanj pa uvedli postopek o prekršku.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča