četrtek, 16 maja, 2024
DomaKronikaVlomi in tatvine, krompir iskana roba

Vlomi in tatvine, krompir iskana roba

V Družinski vasi so v noči iz nedelje na ponedeljek vlomili v klet. Pri ogledu so ugotovili, da je storilec odlomil obešanko in vstopil v klet, odnesel pa nekaj suhomesnatih izdelkov in nekaj zamrznjenega mesa. Lastnikom je povzročil za okoli 300 evrov škode.

V Jesenicah na Dolenjskem so vlomili v gostinski lokal in odnesli nekaj menjalnega denarja, pijače in cigaret. Po prvih ugotovitvah je bil lokal zaprt od sobote zvečer, zaposlene pa je v ponedeljek zjutraj presenetil prizor razbitega pritličnega okna garderobe.

V ulici Nad mlini v Novem mestu je oškodovanka v ponedeljek zjutraj, za kratek čas na pokrov motorja odložila torbico in odšla k sosedom. Po nekaj minutah se je vrnila in ugotovila, da so ji torbico z dokumenti in bančnimi karticami ukradli.

Bežal policistom

Brežiški policisti so v noči iz ponedeljka na torek, okli ene zjutraj, v mestu ustavljali voznika neregistriranega mopeda, ki policistom ni ustavil. Ko je videl, da je vrag vzel šalo, je motor spustil in pričel bežati peš, a sta ga policista ujela. Po zaključenem postopku so mu zaradi več kršitev cestno prometnih predpisov napisali plačilni nalog, enega si je prislužil tudi zaradi nedostojnega vedenja do policistov med postopkom.

Tatvina krompirja

Lastniku njive med Šentjernejem in Mršečo vasjo so neznanci v zadnjem tednu dni izkopali za okoli 30 kilogramov krompirja. Podobno je ugotovil lastnik njive na Dolenjih Kamencah, ki pogreša okoli 50 kilogramom krompirja, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča