četrtek, 28 marca, 2024
DomaKronikaVlomi in tatvine, po kraji avto zažgali

Vlomi in tatvine, po kraji avto zažgali

Policisti PU Nm so obravnavali sedem vlomov, od tega tri v vozila ter trinajst različnih tatvin. V Sevnici so obravnavali dve grožnji.

V noči iz četrtka na petek so iz dvorišča na Ulici Ilke Vaštetove v Novem mestu ukradli vozilo Citroen xsara. V noči iz sobote na nedeljo so avto odkrili v okolici Medvod – neznanci so vozilo zažgali.

V petek popoldne so v Smolenji vasi prijavili tatvino kolesa z motorjem (»avtomatika«). Policisti so dve uri po dogodku nekaj kilometrov stran ustavili 32-letnika, ki se je peljal z ukradenim motorjem. Motor so mu zasegli in ga vrnili lastniku, njega pa bodo kazensko ovadili.

Ponoči, v začetku nedelje, so klicali policiste v Globoko, kjer so ugotovili, da so jim neznanci odpeljali traktor. Traktor so našli dober
kilometer stran, v gozdni poti v Dobravi. Kdo se je z njim odpeljal, še ugotavljajo.

V Dobravi pri Škocjanu je mimoidoči v nedeljo popoldne v koruzi na njivi njegovega soseda opazil šest otrok, ki so nabirali koruzo na tuji njivi. O tem je obvestil lastnika, kmalu zatem pa mu je eden od otrok v glavo vrgel kamen, zaradi tega je moral iskati zdravniško pomoč. Otroci so se razbežali, koruzo pa pustili na njivi. Otroke (in posledično tudi njihove starše) še iščejo.

Trebanjski policisti so v soboto zjutraj obravnavali vlom v vozilo v Rakovniku pri Šentrupertu. Tam so ponoči vlomili v parkiran avtomobila Sevničana, tako da so razbili steklo na vozilu, pregledali notranjost in ukradli denarnico z dokumenti, karticami in denarjem. Po prvih ocenah so mu skupaj naredili za dva do tri tisoč evrov škode. Vlom v vozilo so obravnavali tudi šentjernejski policisti. Neznanci so vlomili v avto v petek zvečer, lastnik pa je opazil poškodbe v soboto popoldne in to prijavil policistom. Škode naj bi bilo za nekaj več kot sto evrov.

Iz zidanice na območju Velike Lahinje so iz sobote na nedeljo odnesli okrog trideset salam, pri tem pa poškodovali še okna in vrata in lastnikom povzročili za okoli tisoč evrov škode. Podoben primer so obravnavali še v Semiški gori in Debencu, V obeh primerih je nastalo za nekaj sto evrov škode.

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča