nedelja, 25 februarja, 2024
DomaKronikaVlomi in tatvine, policija svetuje

Vlomi in tatvine, policija svetuje

Na Kolodvorski ulici v Trebnjem je v noči na 17. 2. neznanec skozi vrata vlomil v gostinski lokal in odtujil denar in večjo količino tobačnih izdelkov.

16. 2. je v Stari Bučki nekdo vlomil v garažo stanovanjske hiše in odtujil električno kolo, dva para smuči, motoristično opremo, televizijski sprejemnik in štiri kolesa. Policisti okoliščine vloma še preiskujejo.

V kraju Okrog na območju Šentruperta je med 14. 2. in 17. 2. nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V noči na 17. 2. je na parkirnem prostoru na Golievem trgu v Trebnjem neznanec vlomil v kombinirano vozilo. Ničesar ni odtujil, z vlomom pa je povzročil za okoli 500 evrov premoženjske škode.

V Meniški vasi na območju PP Dolenjske Toplice je med 18. in 19.10 nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar in nakit. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za okoli 4000 evrov.

Policisti in kriminalisti pri preiskavah vlomov ugotavljajo, da se storilci običajno pripravijo na izvršitev kaznivega dejanja. Opazujejo hiše in navade stanovalcev, vlamljajo pa največkrat v tiste hiše, v katerih očitno ni nikogar. Občane pozivamo, da nas obveščajo o pojavu sumljivih vozil in oseb, ki si ogledujejo hiše in bi se lahko pripravljali na izvršitev kaznivega dejanja. Podatki o znamki in registrski tablici vozila ali opis sumljive osebe ob morebitnem kasnejšem vlomu lahko bistveno pripomore k uspešni preiskavi kaznivega dejanja.

Občanom svetujemo, da tudi v primerih, ko hišo zapustijo le za krajši čas (sprehod, delo na vrtu, odhod v trgovino ipd.), dosledno zapirajo okna in zaklepajo vrata in poskrbijo, da hiša ne daje videza, kot da v njej ni nikogar. Ob daljši odsotnosti naj poprosijo sosede, naj bodo pozorni na sumljive okoliščine in o tem obveščajo policiste.

Storilci iz stanovanjskih hiš kradejo denar in nakit, ki ga pogosto še vedno najdejo na predvidljivih in lahko dostopnih mestih. Občanom svetujemo, da doma ne hranijo večje vsote gotovine in vrednejšega nakita. Vsakomur, ki bi postal žrtev vloma svetujemo, naj nas o tem takoj obvesti na številko 113. Oškodovanci naj do prihoda policistov ne vstopajo v prostor, ker je storilec lahko še vedno v objektu, uničile pa bi se tudi sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča