torek, 23 aprila, 2024
DomaKronikaVlomi, nesreče. Prestregli 162 ilegalcev

Vlomi, nesreče. Prestregli 162 ilegalcev

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 6. 1. in 9. 1. posredovali v 151 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 489 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 13 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Pridržali so voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola, in zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 21-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in dva kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požarov, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nezakonitih prehodov državne meje.

Poškodovan voznik osebnega avtomobila

7. 1. nekaj po 8. uri se je zgodila prometna nesreča na območju Trstenika v občini Šentrupert. Policisti PP Trebnje so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 25-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Avtomobil je v nesreči v celoti zgorel. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Pobegli povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Policisti PP Novo mesto so bili 6. 1. nekaj pred 21. uro obveščeni o prometni nesreči na Malem Slatniku, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila trčil v drugo vozilo in odpeljal s kraja nesreče. Na podlagi opisa vozila so 25-letnega povzročitelja nesreče izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,87 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, o kršitvah cestno prometnih predpisov pa bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa za omenjene kršitve določa globo v višini 1820 evrov. Vozniku se izreče tudi 18 kazenskih točk.

Voznica pod vplivom alkohola

8. 1. nekaj pred 20. uro smo bili obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi na avtocesti na območju Biča vijugal po
vozišču in ogrožal ostale udeležence v prometu. Policisti PPP Novo mesto so se takoj odzvali, voznico izsledili in jo izločili iz prometa. Med
postopkom so ugotovili, da gre za 48-letno kršiteljico, ki je imela v litru izdihanega zraka 0,90 miligramov alkohola. Odvzeli so ji prostost in jo odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so ji izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vlomi in tatvine

V Brežicah je med 4. 1. in 6. 1. nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil zlat nakit. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2000 evrov škode.

S strehe lesenega objekta v Žabjeku v Podbočju je med 10. 12. in 6. 1. neznanec odtujil bakrene žlebove in bakrene cevi. Lastnika je oškodoval za 400 evrov.

V gostinskem lokalu v Novem mestu je nekdo vlomil v avtomat za tople napitke in odtujil denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2100 evrov škode.

Kršitelja pridržali

Črnomaljske policiste so v noči na 8. 1. poklicali na pomoč iz okolice Črnomlja, kjer naj bi pijan moški na dvorišču stanovanjske hiše vpil in
žalil družinske člane. 39-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 6. 1. in 9. 1. na območju PP Brežice (Rigonce, Slovenska vas, Dobova, Loče, Ponikve, Trnje, Nova vas pri Mokricah, Obrežje, Trnje) izsledili in prijeli 44 državljanov Indije, 30 državljanov Kube, 24 državljanov Maroka, 14 državljanov Pakistana, 13 državljanov Bangladeša, 12 državljanov Rusije, sedem državljanov Sirije, pet državljanov Afganistana, po tri državljane Turčije, Senegala in Kitajske, dva državljana Alžirije, dva državljana Nepala, državljana Burundija in državljana Palestine in na območju PP Črnomelj (Vinica) dva državljana Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča