Vlomi, pijani za volanom, ilegalno čez mejo

Vlomi, pijani za volanom, ilegalno čez mejo

-
0 923

V Novem mestu je v noči na 30. 9. nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 400 evrov škode.

Na Tanči Gori je neznanec skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar in nakit ter lastnika oškodoval za 500 evrov.

Pod vplivom alkohola 19 voznikov

28. 9. v večernih urah so policisti na območju Policijske uprave Novo mesto preverjali psihofizično stanje voznikov motornih vozil. Preizkus alkoholiziranosti so odredili 347 voznikom in ugotovili kar 19 kršitev
zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Kršitelje so izločili iz prometa, jim odvzeli vozniška dovoljenja, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Voznik, ki so ga ustavili v kraju Ajdovec, je imel v litru izdihanega zraka 1,01 miligram alkohola, v Sevnici pa je voznica, ki je v vozilu prevažala dva mladoletna otroka, imela v litru izdihanega zraka 0,51 miligramov alkohola.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Tribuče, Oštrc, Dolenji Radenci, Bukošek in Rosalnice izsledili in prijeli 43 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski
postopki s 27 državljani Afganistana, sedmimi državljani Maroka, petimi državljani Pakistana, dvema državljanoma Alžirije, državljanom Sirije in državljanom Palestine še potekajo, so sporočili s PU Nm.