petek, 29 marca, 2024
DomaKronikaVlomi, policija poziva

Vlomi, policija poziva

V noči na 6. 10. je na dvorišču stanovanjske hiše na Adamičevi ulici v Novem mestu nekdo vlomil v osebni avtomobil in s prednjega sedeža odtujil torbico z dokumenti in bančnimi karticami. Vstopil je tudi v odklenjeno garažo in odtujil dve motorni žagi in kolo. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1.500 evrov.

Na dvorišču stanovanjske hiše v Dolenjem Kamenju je v noči na 6. 10. nekdo s prednjega sedeža odklenjenega avtomobila odtujil denarnico z okoli 2.500 evri gotovine.

Vlomi v vozila – poziv PU Nm k upoštevanju osnovnih samozaščitnih ukrepov

V zadnjem mesecu smo na našem območju na parkirnih prostorih in dvoriščih ponovno obravnavali več primerov vlomov v avtomobile. Policisti so v vseh primerih opravili oglede krajev kaznivih dejanj. Po preveritvi okoliščin in
na podlagi opravljenih razgovorov je bilo ugotovljeno, da so bili v vseh primerih žrtve tisti vozniki, ki so na vidnih mestih v vozilih nezavarovane pustili različne predmete, tudi denarnice z dokumenti in denar. Storilci so v vozila vlamljali predvsem v večernih in nočnih urah na način, da so razbili stekla na vozilu in poleg odtujenih predmetov povzročili tudi premoženjsko škodo na vozilu. Obravnavali smo tudi nekaj primerov vlomov v kombinirana vozila, iz katerih je bilo ukradeno električno ročno orodje.

Policisti občane ponovno pozivamo k upoštevanju osnovnih samozaščitnih ukrepov, s katerimi lahko bistveno  zmanjšajo tveganje, da postanejo žrtev kaznivega dejanja. Vsem svetujemo, da v vozilih brez nadzora ne puščajo
predmetov, saj v takem primeru lahko hitreje postanejo žrtev vlomilcev. Tudi predmeti v vrečki ali torbici, ki sicer niso dragoceni, so lahko vaba za storilce, škoda na vozilu pa bo v tem primeru večja, kot je vrednost odtujenih predmetov.

V okolici Šentjerneja je v noči na 6. 10. neznanec vlomil v prodajalno in odtujil denar in vrednostne mobilne kartice. Škode je za okoli 2.000 evrov.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča