Vlomi, tatvine, poziv, ilegalci

0
764

V noči na 4. 4. je v naselju Orehovec na območju Kostanjevice na Krki nekdo z dvorišča stanovanjske hiše odtujil osebni avtomobil Mitsubishi pajero 1.8, letnik 2006, svetle kovinsko sive barve, registrskih oznak KK RR-052. V vozilu so bili kontaktni ključi in električno orodje.

V Dolgi Raki na območju Krškega je nekdo vlomil v dve starejši nenaseljeni stanovanjski hiši. Odtujil ni ničesar, z vlomov pa je povzročil za okoli 200 evrov škode.

V Selah pri Raki je med 2. 4. in 3. 4. neznanec vlomil v gospodarski objekt ob stanovanjski hiši in odtujil motorno žago in dve posodi z gorivom. Lastnika je oškodoval za 130 evrov.

Med 2. 4. in 3. 4. je iz rastlinjaka v okolici Šentjerneja nekdo odtujil večjo količino solate in lovsko kamero. Škode je za okoli 300 evrov.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so na območju krajev Paunoviči, Jugorje, Črnomelj in Novo mesto izsledili in prijeli 12 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z devetimi državljani Maroka, dvema državljanoma Iraka in državljanom Alžirije še niso zaključeni.

Poziv očividcem prometne nesreče

Nekaj minut po 15. uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na uvozu na avtocesto v Drnovem, v smeri proti Novem mestu. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih naj bi neznani voznik tovornega vozila
oplazil osebni avtomobil Seat althea črne barve, romunskih registrskih oznak. Voznik tovornega vozila je po nesreči nadaljeval z vožnjo. Policisti zaradi razjasnitev vseh okoliščin prosijo voznika tovornega vozila in
morebitne očividce nesreče, da pokličejo na številko 113.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Policisti PP Dolenjske Toplice so bili okoli 20.30 obveščeni o prometni nesreči na regionalni cesti pri Starih Žagah. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 38-letni voznik osebnega avtomobila, ki
je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal levo in trčil v obojno ograjo. Med postopkom so še ugotovili, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,43 miligramov alkohola. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog, so sporočili s PU Nm.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj