Vlomi, tatvine, tihotapci, ilegalci

0
1914

V Drnovem je 7. 8. med 17. in 21. uro nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil denar, bančno kartico in dokumente. Lastnika je oškodoval za okoli 300 evrov.

V kraju Čadraže na območju PP Šentjernej je med 2. 8. in 7. 8. neznanec vlomil v brunarico in odtujil orodje, motorno žago in kosilnico.

Na Blanci so se na dvorišče stanovanjske hiše pripeljali trije neznanci. Eden je pod pretvezo, da kupuje kmetijski traktor, s pogovorom zamotil oškodovanca, druga dva pa sta vstopila v stanovanjsko hišo in odtujila okoli 60 evrov. Lastnik je šele po odhodu neznancev ugotovil, da je bil oškodovan.

V Hrastju pri Cerkljah je 7. 8. nekdo iz odklenjenega kmetijskega objekta odtujil visokotlačni čistilec in električni radiator.

Z dvorišča stanovanjske hiše v Potočni vasi je v noči na 7. 8. nekdo odtujil nahrbtno kosilnico in lastnika oškodoval za okoli 400 evrov.

V noči na 8. 8. je na Vodnikovi ulici v Novem mestu neznanec skozi okno vlomil v delavnico in odtujil električno ročno orodje. Škode je za okoli 500 evrov.

V Mokronogu je v noči na 8. 8. nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev, skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit. Z vlomom in tatvino je lastnike oškodoval za okoli 1000 evrov.

V Mrtvicah na območju PP Krško je v noči na 9. 8. neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev, skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar. Lastnika je oškodoval za okoli 5000 evrov.

V noči na 10. 8. je v Cerovcu pri Črešnjevcu nekdo z dvorišča stanovanjske hiše odtujil moped Baotian tanco, sive barve, registrskih oznak NM VV87.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Policisti PP Brežice so 9. 8. popoldne v Čatežu ob Savi ustavili BMW angleških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Velike Britanije v vozilu prevaža dva državljana Turčije, ki sta pred tem nezakonito prestopila državno mejo. Okoliščine policisti še preverjajo.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti PU Novo mesto so med 7. 8. in 10. 8. na območju Kota, Komarne vasi (PP Črnomelj), in Mihalovca (PP Brežice) izsledili in prijeli 26 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z 11 državljani Pakistana, desetimi državljani Afganistana, tremi državljani Komorija, državljanom Maroka in državljanom Sirije še niso zaključeni.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj