petek, 29 marca, 2024
DomaKronikaVlomi, tatvine, zaseg vozil, ilegalci

Vlomi, tatvine, zaseg vozil, ilegalci

Črnomaljski policisti so med kontrolo prometa v Semiču okoli 8. ure ustavili voznika osebnega avtomobila Citroen. Med postopkom so ugotovili, da 26-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem sta bili nameščeni registrski tablici, ki pripadata drugima voziloma. Nekaj po 8. uri so v Lokvah ustavili 27-letnega voznika Škode fabia, ki je prav tako vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Obema so vozila zasegli in o kršitvah z obdolžilnima predlogoma seznanili sodišče.

Zaseg vozila tudi v Krškem

Ob 15. uri so policisti PP Krško na območju Arneškega kontrolirali promet in ustavili voznika osebnega avtomobila BMW 520. Avtomobil je vozil 26-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. BMW so zasegli in zaradi kršitev cestno prometnih predpisov na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Prometna nesreča v Krškem

O prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v križišču v Krškem smo bili obveščeni nekaj po 17. uri. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 20-letni voznik osebnega avtomobila, ki je v križišču odvzel prednost 34-letnemu vozniku. Lažje poškodovanega 34-letnega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Vlomi in tatvine

Na delovišču v Krškem je med 13. 11. in 15. 11. nekdo vlomil v rezervoarja dveh delovnih strojev in odtujil okoli 70 litrov goriva.

15. 11. med 6. in 16. uro je v naselju Brege na območju Krškega neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar, zlat nakit in prenosni računalnik. Lastnico je oškodoval za okoli 3700 evrov.

V noči na 16. 11. je na avtocestnem postajališču Zaloke nekdo iz rezervoarja tovornega vozila hrvaških registrskih oznak iztočil in odtujil okoli 500 litrov goriva.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Preloke (PP Črnomelj) izsledili in prijeli 21 državljanov Afganistana in tri državljane Irana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča