Vlomilce prijeli na delu

0
718

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 61 nujnih primerih. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

Prometne nesreče

Iz bolnišnice so policiste obvestili, da oskrbujejo lažje poškodovano žensko, ki naj bi se poškodovala v prometni nesreči 23. 11. Policisti PP Novo mesto so zbrali obvestila in ugotovili, da se je nesreča zgodila na parkirnem prostoru na Šmarješki cesti v Novem mestu, kjer je 34-letna voznica osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika z vozilom trčila v 46-letno peško. Zoper povzročiteljico nesreče bodo uvedli postopek o prekršku.

Nekaj pred 13.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo treh vozil na Ljubljanski cesti v Novem mestu, kjer je 22-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in trčila v avtomobil 57-letnega voznika, ki je vozil pred njo, njegov avtomobil pa je po trčenju odbilo v avtomobil 44-letnega voznika. Lažje poškodovano povzročiteljico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti ji bodo zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Prijeli tatove

Nekaj po 21. uri so šentjernejski policisti v Dobruški vasi izsledili in prijeli dva mladoletnika in 22-letnika. Osumljenci so poškodovali kovinsko zaščitno ograjo in vstopili v skladiščni prostor, kjer so nameravali izvršiti tatvino. Zoper osumljence bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vlomi in tatvine

Na parkirnem prostoru v Novem mestu in v Brežicah je v noči na 24. 11. nekdo iz dveh osebnih avtomobilov odtujil katalizatorja.

V noči na 24. 11. je na parkirnem prostoru v Novem mestu neznanec vlomil v osebni avtomobil in iz predala odtujil denarnico z dokumenti in gotovino. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1500 evrov.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Dobova) izsledili in prijeli deset državljanov Rusije, sedem državljanov Indije, tri državljane Sirije, državljana Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni, so še sporočili s PU Nm.