četrtek, 28 marca, 2024
DomaKronikaVlomilci odnesli za 8.000 € orodja

Vlomilci odnesli za 8.000 € orodja

Policisti Policijske uprave Novo mesto so minuli konec tedna posredovali v 176 nujnih primerih. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 20 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 35 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu pridržali dva kršitelja. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj povzročitve splošne nevarnosti, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb in nedovoljenih prehodov državne meje.

Prijeli goljufa
31. 3. nekaj po 12. uri so bili policisti obveščeni, da naj bi na avtocestnem postajališču Smednik neznanec poskušal vnovčiti ponarejen bankovec za 500 evrov. O dejanju in osumljencu, ki se je s kraja odpeljal z osebnim avtomobilom, so bili obveščeni policisti na širšem območju. Okoli 13. ure so v Krškem osumljenca izsledili, prijeli in mu zasegli ponarejen bankovec. 63-letnega državljana Rusije so pridržali in ga bodo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega ponarejanja denarja privedli k preiskovalnemu sodniku.

Vlomi in tatvine
V Dolenjem Maharovcu je med 30. 3. in 31. 3. nekdo vlomil v skladiščni zabojnik in odtujil več kosov orodja. Podjetje je oškodoval za okoli 8.000 evrov.

V noči na 31. 3. so neznanci vlomili v ograjen skladiščni prostor prodajalne v Mokronogu in odtujili 30 zavitkov bitumenskega traku.

V Sevnici je v noči na 31. 3. nekdo vlomil v dva avtomata z živili.

Z dvorišča gospodarskega objekta v naselju Čelevec je v noči na 31. 3. neznanec odtujil avtomobilsko prikolico za prevoz tovora. Lastnika je oškodoval za 900 evrov.

V kraju Blatno na območju PP Brežice je 31. 3. med 7. in 12.30 nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi balkonska vrata vlomil v bivalni vikend. Pregledal je prostore in našel ter odtujil zlat nakit, ročno uro in denar. Lastnika je oškodoval za okoli 9.000 evrov.

Na delovišču v Novem mestu so med 1. 4. in 2. 4. neznanci vlomili v zabojnik in odtujili električno ročno orodje. Z vlomom in tatvino so povzročili za okoli 1.600 evrov škode.

V Šmarjeških Toplicah so v noči na 2. 4. neznanci s strehe objekta odtujili dele bakrenih žlebov in povzročili za okoli 2.000 evrov škode.

Kršitelja pridržali

Policiste PP Novo mesto so 31. 3. okoli 21.30 poklicali na pomoč in Šmihela, kjer naj bi se prepirala dva moška. 30-letna kršitelja se tudi po prihodu policistov nista pomirila, nadaljevala sta z vpitjem in žaljenjem, zato so obema odvzeli prostost in ju pridržali. Zaradi kršitev javnega reda in miru so jima izdali plačilni nalog.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča