petek, 3 maja, 2024
DomaKronikaVlomilci po blagajni, ploščice, kompresor

Vlomilci po blagajni, ploščice, kompresor

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 102 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 253 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Novem mestu zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, izsiljevanja, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara, sprožitve signalno varnostne naprave in nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi in tatvine

Med 12. 8. in 16. 8. je v Novem mestu nekdo vlomil v poslovne prostore podjetja in odtujil dve prenosni blagajni. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.300 evrov škode.

V Novem mestu je med 15. 8. in 16. 8. neznanec vlomil v ograjeno dvorišče prodajalne in odtujil 240 keramičnih ploščic v vrednosti okoli 4.000 evrov.

Na parkirnem prostoru pokopališča v Dragah na območju PP Metlika je 16. 8. dopoldne nekdo iz osebnega avtomobila odtujil torbico z gotovino in dokumenti. Oškodovanka je torbico odložila pod sedež, okna vozila pa so bila delno odprta.

V Šentjerneju je v noči na 16. 8. nekdo na športnih površinah vlomil v štiri zabojnike društva in odtujil kompresor.

PROMETNA VARNOST

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Novo mesto so med kontrolo prometa na Šegovi ulici v Novem mestu v noči na 17. 8. zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Ugotovili so, da 41-letni kršitelj vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,49 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, izdali plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Bukošek, Velika Dolina, Loče, Veliki Obrež, Obrežje, Mihalovec, Jesenice na Dolenjskem, Nova vas pri Mokricah, Gabrje pri Dobovi) izsledili in prijeli 132 državljanov Afganistana, 56 državljanov Maroka, 33 državljanov Bangladeša, 20 državljanov Pakistana, osem državljanov Gvineje, sedem državljanov Rusije, štiri državljane Indije, štiri državljane Alžirije, tri državljane Nepala, tri državljane Šrilanke, državljana Sierra Leone, državljana Sirije in državljana Irana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še potekajo.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča