četrtek, 25 aprila, 2024
DomaKronikaVlomilci po klimatsko napravo, žago, kompresor

Vlomilci po klimatsko napravo, žago, kompresor

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 70 nujnih primerih. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. in zasegli vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe in tatvin.

Vlomi in tatvine
Med 21. 3. in 27. 3. je na območju Zbur nekdo vlomil v počitniško hišo. Odtujil je prenosno klimatsko napravo in več manjših gospodinjskih aparatov. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za okoli 900 evrov.

V kraju Čelevec je med 26. 3. in 27. 3. neznanec skozi vrata vlomil v počitniško hišo in odtujil akumulatorsko žago in kompresor. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 2.500 evrov.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Brežice so nekaj pred 23. uro na območju Brežic zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Jaguar. Med postopkom so ugotovili, da gre za 53-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,76 miligramov alkohola. Odvzeli so mu prostost, ga odpeljali v prostore za pridržanje in mu zasegli avtomobil. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča