Vlomilci po kotel za žganjekuho

Vlomilci po kotel za žganjekuho

-
0 313

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 50-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 183 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so
zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi najdbe neeksplodiranih
ubojnih sredstev in nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi in tatvine

Med 8. 4. in 15. 4. je v kraju Dolnji Križ na območju PP Dolenjske Toplice nekdo vlomil v zidanico in odtujil kotel za žganjekuho.

V Premagovcih na območju PP Krško je neznanec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujil tri cisterne za vino, mizo in dimniško cev.

Z delovišča na Levičnikovi cesti v Novem mestu je med 4. 4. in 15. 4. nekdo z delovnega stroja odtujil udarno kladivo znamke Atlas. Škode je za okoli 6000 evrov.

Nezakoniti prehodi državne meje

Črnomaljski policisti so v Sinjem vrhu izsledili in prijeli tri tujce, ki so nezakonito prestopili držano mejo. Policijski postopki z državljanom Alžirije in dvema državljanoma Turčije še niso zaključeni.