Vlomilci po motokultivatorje in mulčer

0
1305

Policisti PU Nm preiskujejo okoliščine vloma v prodajalno na Knafelčevi ulici v Žabji vasi, v Novem mestu. V noči na 6. 8. je nekdo vlomil v prostore prodajalne in odtujil tri motokultivatorje in mulčer. Škode je za okoli 6000 evrov.

V noči na 6. 8. je na Rozmanovi ulici v Novem mestu nekdo skozi okno vlomil v gostinski lokal in odtujil menjalni denar. Škode je za okoli 200 evrov.

Vozili pod vplivom prepovedanih drog

Okoli 16.30 so policisti PP Novo mesto v okolici Novega mesta ustavili voznika osebnega avtomobila. Zaradi suma, da vozi v neustreznem psihofizičnem stanju, so mu odredili opravljanje hitrega testa za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog. Pri 28-letnemu kršitelju, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je test potrdil prisotnost kokaina in opiatov. V noči na 6. 8. so v Mirni Peči ustavili 20-letnega voznika osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da kršitelj vozi pod vplivom kokaina in prav tako nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobila so obema zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilna predloga.

Policisti PPP Novo mesto so v Dolenjem Karteljevem zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog odredili hitri test 25-letnemu vozniku osebnega avtomobila. Test je potrdil prisotnost prepovedanih drog, opravljanje strokovnega pregleda pa je kršitelj odklonil. Med postopkom so mu zasegli še manjšo količino prepovedane konoplje. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, uvedli postopek o prekršku in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj