Vlomilci po nakit in denar

0
1692

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 69 nujnih primerih. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, grožnje, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. V Novem mestu so zaščitili žrtev nasilja v družini in nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Posredovali so zaradi najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, sprožitev signalno varnostnih naprav.

Vlomi in tatvine

V naselju Dobe na območju PP Krško je dopoldne nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil zlat nakit in vrtalnik. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1500 evrov škode.

Med 22. in 23. 11. je na Otočcu nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 2000 evrov.