četrtek, 28 marca, 2024
DomaKronikaVlomilci po prenosnik, zvočnike, projekcijsko platno

Vlomilci po prenosnik, zvočnike, projekcijsko platno

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 66 nujnih primerih. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu so zasegli moped kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi dveh kršitev javnega reda in miru na javnem kraju in v zasebnem prostoru in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, goljufije, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.

Vlomi in tatvine

V noči na 8. 5. je v Dolenjih Kamencah nekdo s terase stanovanjske hiše odtujil kovinsko mizo.

Z dvorišča stanovanjske hiše v Dolnji Stari vasi na območju PP Šentjernej je neznanec odtujil elektromotor in dva statorja. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 450 evrov.

Med 5. 5. in 8. 5. je v Šmarjeških Toplicah neznanec s strehe objekta odtujil 30 metrov bakrenih žlebov in cevi.

V noči na 8. 5. je na Šentjernejski cesti v Novem mestu nekdo vlomil v gostinski lokal. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Med 26. 4. in 3. 5. je v Škocjanu neznanec iz izobraževalne ustanove odtujil prenosni računalnik, zvočnike in projekcijsko platno.

Voznik lažje poškodovan

Nekaj po 12.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na cesti med Otočcem in Ratežem. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 19-letni voznik, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil 37-letne voznice, ki je pravilno pripeljala iz nasprotne smeri. 19-letni voznik se je v nesreči lažje poškodoval.

Kršitelju zasegli avtomobil

Brežiški policisti so nekaj po 20. uri med kontrolo prometa v Gazicah ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Daewoo. Med postopkom so ugotovili, da 27-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v avtomobilu pa je prevažal več oseb, kot je dovoljeno. Vozil je tehnično neizpraven in neregistriran avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Preprečili so mu nadaljnjo vožnjo, Daewoo so zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Kršitelja pridržali

Okoli 20.30 ure so policisti PP Novo mesto posredovali v zasebnem prostoru v Novem mestu, kjer naj bi moški z vpitjem in grožnjami nadlegoval družinske člane. Zoper 56-letnega kršitelja, ki je bil pod vplivom alkohola in se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, so uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča