Vlomilci po vibracijske stroje, prestregli 29 ilegalcev

0
1342

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 56 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 223 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, grožnje, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi požarov in nezakonitih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA
V noči na 30. 7. je v Novem mestu nekdo vlomil v ograjen skladiščni prostor prodajalne in odtujil dve vibracijski plošči in vibracijski nabijalec. Prodajalna je oškodovana za okoli 6600 evrov.

Nezakoniti prehodi držane meje

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Dobličke Gore, Preloke, Tanče Gore (PP Črnomelj), Drag (PP Metlika) Dolnjega Kota (PP Dolenjske Toplice), Krškega in Novega mesta izsledili in prijeli 29 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s 23 državljani Pakistana, tremi državljani Afganistana, dvema državljanoma Maroka in državljanom Libije še niso zaključeni.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj