ponedeljek, 24 junija, 2024
DomaKronikaVlomilci po visokotlačni čistilec, kosilnico, prenosni zvočnik

Vlomilci po visokotlačni čistilec, kosilnico, prenosni zvočnik

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 72 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 260 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. v Novem mestu so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja in v Metliki pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 14-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

Kršitelja pridržali

Policisti PP Metlika so nekaj po 22. uri med kontrolo prometa v Metliki zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika tovornega vozila. Med postopkom so ugotovili, da ima 49-letni kršitelj v litru izdihanega zraka 0,67 miligramov alkohola. Kršitelju so preprečili nadaljnjo vožnjo in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O vožnji pod vplivom alkohola bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine

V kraju Migolska Gora na območju PP Trebnje je med 23. 5. in 25. 5. nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujil visokotlačni čistilec, kosilnico, prenosni zvočnik in več steklenic z alkoholno pijačo. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za okoli 2.000 evrov.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča