nedelja, 5 maja, 2024
DomaKronikaVlomilci po vodnike, baker, klimatsko napravo

Vlomilci po vodnike, baker, klimatsko napravo

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 83 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 223 klicev.

Vlomi in tatvine
Na območju Kuzarjevega Kala je v noči 21. 6. nekdo z dvorišča stanovanjske hiše odtujil električne vodnike in izdelke iz bakra. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 700 evrov.

V noči na 21. 6. je na območju Šentjerneja neznanec vlomil v skladišče prodajalne in odtujil električne vodnike, sidrna obešala in žarnice. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

Med 17. 6. in 21. 6. je na območju Velikega Riglja nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil klimatsko napravo, plinsko jeklenko in vitel.

Poškodovana voznik in potnica

Policisti PP Krško so bili nekaj po 13. uri obveščeni o prometni nesreči v naselju Vihre. Opravili so ogled in ugotovili, da je 85-letni voznik zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v prometni znak in ograjo ob stanovanjski hiši. Lažje poškodovanega voznika in 75-letno potnico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje, Čatež ob Savi, Loče) izsledili in prijeli 65 državljanov Bangladeša, 36 državljanov Afganistana, 36 državljanov Pakistana, 28 državljanov Maroka, 15 državljanov Rusije, devet državljanov Nepala, pet državljanov Sirije, dva državljana Turčije, dva državljana Iraka in državljana Indije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča