Vlomilci po vodnike, izsledili tatove hrastovine

0
2395

V noči na 12. 8. je z gradbišča v Novem mestu nekdo odtujil električne vodnike, več podaljškov, varilni aparat in ročno žago. Škode je za okoli 2700 evrov.

Policisti PP Krško so 12. 8. na območju Krakovskega gozda izsledili in prijeli več osumljencev, ki so sekali drevje in poskušali odtujiti okoli tri kubične metre hrastovega lesa. Ukradeni les so zasegli in o tatvini obvestili lastnika gozda. Osumljence bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Med 3. 8. in 12. 8. je v naselju Ob Težki Vodi nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar in zlat nakit. Lastnik ocenjuje, da je z vlomom in tatvino oškodovan za okoli 5000 evrov.

V noči na 13. 8. je na Adamičevi ulici v Novem mestu oškodovanec pregnal dva neznanca, ki sta poskušala vlomiti v osebni avtomobil. Zaradi poškodbe na vozilu je nastalo za okoli sto evrov škode.

V Novem mestu je v noči na 13. 8. neznanec vlomil v tri parkomate in povzročil za okoli 6000 evrov škode.

V Družinski vasi je v noči na 14. 8. nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil denarnico z denarjem, bančnimi karticami in dokumenti. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 4000 evrov.

V Trebnjem je v noči na 15. 8. neznanec vlomil v osebni avtomobil in odtujil denarnico z dokumenti in denarjem in lastnico oškodoval za okoli 2000 evrov.

Med 1. 8. in 13. 8. je v Trnovcu na območju PP Metlika nekdo vlomil v več pomožnih objektov ob počitniški hiši in odtujil vrtalni stroj, verižno dvigalo in vodovodni material. Škode je za okoli 800 evrov.

Na Uršnih selih je med 4. 8. in 15. 8. neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar in zlat nakit. Lastnica ocenjuje, da je z vlomom in tatvino oškodovana za okoli 2200 evrov.

Posredovali zaradi pretepa

V noči na 16. 8. so policisti posredovali zaradi spora in pretepa v naselju Brezje. Vzpostavili so javni red in mir in ugotovili identiteto vpletenih v pretep. En udeleženec pretepa je bil odpeljan v bolnišnico, kjer so mu oskrbeli lažje poškodbe. Nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin in bodo po zaključeni preiskavi vpletene podali kazensko ovadbo oziroma jim zaradi kršitev izdali plačilne naloge.