torek, 25 junija, 2024
DomaKronikaVlomilci po vodnike, nakit, folijo

Vlomilci po vodnike, nakit, folijo

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 84 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 232 klicev. Posredovali so zaradi 15-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, goljufije, ponarejanja denarja, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi in tatvine

V Šentjerneju je med 30. 6. in 1. 7. nekdo poskušal vlomiti v klet poslovno stanovanjskega objekta. V notranjost ni vstopil, z vlomom pa je povzročil za okoli 250 evrov škode.

Med 29. 6. in 3. 7. je neznanec v Novem mestu vlomil v ograjen prostor podjetja in odtujil električne vodnike. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.700 evrov škode.

V Semiču je med 26. 6. in 3. 7. nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil nakit. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

V noči na 3. 7. so v Zburah neznanci z dvorišča kmetijskega objekta odtujili 16 škatel s folijo za ovijanje bal zelene barve. Lastnika so oškodovali za okoli 2.000 evrov.

Kršitelja pridržali

Policisti PP Novo mesto so okoli 18.30 posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru v Novem mestu, kjer je pijan kršitelj žalil svojo partnerko in z vpitjem motil javni red in mir. 70-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Loče, Jesenice na Dolenjskem, Obrežje) izsledili in prijeli 25 državljanov Bangladeša, 20 državljanov Pakistana, 18 državljanov Rusije, 12 državljanov Indije, osem državljanov Afganistana, šest državljanov Maroka, pet državljanov Turčije, štiri državljane Nepala in tri državljane Palestine. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča