sobota, 18 maja, 2024
DomaKronikaVlomilci povzročili za 10.000 € škode

Vlomilci povzročili za 10.000 € škode

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 4. 8. in 7. 8. posredovali v 238 nujnih primerih. Posredovali so zaradi 28-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Sevnici kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, nasilja v družini, groženj, vlomov, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari in tatvin.

Nasilnežu prepoved približevanje žrtvi

Policisti PP Šentjernej so bili 5. 8. obveščeni o nasilju v družini. Zbrali so obvestila in ugotovili, da 62-letni nasilnež že dalj časa izvaja fizično in psihično nasilje nad ženo in ji grozi. Zaščitili so žrtev in nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja. O izrečenem ukrepu so obvestili preiskovalnega sodnika in zoper osumljenca na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Šentjernejski policisti prijeli tatove

Policisti PP Šentjernej so 4. 8. okoli 20.30 zalotili in prijeli osumljence, ki so na območju Šmalčje vasi odtujili več predmetov. Ugotovljeno je bilo, da so 26-letni storilec in dva mladoletnika iz zbirno reciklažnega centra odtujil več predmetov in jih naložili v osebni avtomobil. Predmete so policisti zasegli in vrnili oškodovancu. Zoper osumljence bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo in o dejanjih mladoletnikov obvestili pristojni center za socialno delo.

Vlomi in tatvine

Med 30. 7. in 5. 8. je na območju Orehovice nekdo skozi vrata poskusil vlomiti v stanovanjsko hišo. V objekt mu ni uspelo priti, na vratih pa je povzročil za okoli 100 evrov premoženjske škode.

V Gotni vasi je 5. 8. neznanec vlomil v počitniško hišo in odtujil plinski gorilnik in kamero. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

V Črnomlju so med 5. 8. in 6. 8. neznanci vlomili v poslovne prostore podjetja in odtujili bakrene polizdelke. Z vlomom in tatvino so povzročili za okoli 10.000 evrov premoženjske škode.

Med 25. 7. in 5. 8. je v Novem mestu nekdo vlomil v kletne prostore stanovanjske hiše in odtujil električno ročno orodje. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 800 evrov škode.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča