petek, 19 aprila, 2024
DomaKronikaVlomilci pred snegom po zaloge

Vlomilci pred snegom po zaloge

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 13. 1. in 16. 1. posredovali v 143 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 399 klicev. Obravnavali so 27 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 28-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in enega kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi in tatvine

V noči na 13. 1. je v Novem mestu nekdo skozi vrata vlomil v gostinski lokal in odtujil denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 800 evrov škode.

V Mihovici na območju PP Šentjernej je v noči na 14. 1. neznanec vlomil v rezervoar delovnega stroja in iztočil ter odtujil okoli 150 litrov goriva.

Med 12. 1. in 14. 1. je v naselju Vrh pri Hinjah nekdo iz odklenjenega gospodarskega objekta odtujil dva kotla za žganjekuho in lastnika oškodoval za 500 evrov.

V noči na 14. 1. je na območju Rožanca (PP Črnomelj) neznanec vlomil v počitniško hišo in odtujil električne vodnike in več steklenic z
alkoholnimi pijačami.

V Pesju na območju PP Krško je med 28. 12. in 14. 1. nekdo odtujil kovinske palice ogrodij za rastlinjake. Škode je za okoli 1600 evrov.

Na parkirnem prostoru v Novem mestu je v noči na 15. 1. neznanec z dveh osebnih avtomobilov odtujil katalizatorja.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 13. 1. in 16. 1. na območju PP Brežice (Rigonce, Slovenska vas, Dobova, Loče, Obrežje, Globoko, Čatež ob Savi) izsledili in prijeli 22 državljanov Maroka, 15 državljanov Indije, 11 državljanov Bangladeša, devet državljanov Sirije, devet državljanov Kube, sedem državljanov Rusije, dva državljana Irana, dva državljana Afganistana, državljana Tunizije, državljana Šrilanke in državljana Iraka. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča