Vlomilci, tatovi in nasilni. Prestregli še 46 ilegalcev

0
881

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 54 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 182 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj goljufije, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara, Poskusa izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi in tatvine

V kraju Mavrlen na območju PP Črnomelj je med 1. 8. in 3. 8. nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil dve kosilnici, motorno žago, posodo z gorivom in dva električna podaljška.

Med 2. 8. in 3. 8. je v Drami na območju PP Šentjernej neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V noči na 3. 8. je v Črmošnjicah pri Stopičah nekdo vlomil v pomožni objekt in odtujil kosilnico.

Med 17. in 18. uro je v naselju Fučkovci na območju PP Črnomelj neznanec izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v
stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Kršitelja pridržali

Policiste PP Novo mesto so okoli 12.30 poklicali na pomoč iz gostinskega lokala v Novem mestu, kjer naj bi pijan moški kršil javni red in mir. Ugotovili so, da gre za 33-letnega večkratnega kršitelja, ki se je v lokalu nedostojno vedel do osebja. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril in ni upošteval opozoril in ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. V tovornem delu so odkrili štiri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskusili izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Črnomelj (Preloka) izsledili in prijeli državljana Alžirije in državljana Iraka in na območju PP Brežice (Loče, Cirnik) 19 državljanov Burundija, deset državljanov Bangladeša, sedem državljanov Indije, tri državljane Kube in državljana Pakistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj