Vlomilci ukradli za 30.000 € el. vodnikov

0
2550

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 61 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 179 klicev. Obravnavali so prometno
nesrečo, v kateri se je lažje poškodoval kolesar in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, ponarejanja denarja, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Kršitelja pridržali

Črnomaljski policisti so bili okoli 21.30 obveščeni o nevarnem ravnanju osebe, ki naj bi na območju Lokev tekal po vozišču in s tem ogrožal sebe in druge udeležence v prometu. Ugotovili so, da gre za mladoletnika iz Lokev. Tudi po prihodu policistov ni upošteval njihovih ukazov in je nadaljeval s kršitvami, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. O ravnanju mladoletnika so obvestili starše in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vlomi in tatvine

V okolici Črnomlja je v noči na 19. 9. nekdo z njive odtujil okoli 40 sadik industrijske konoplje.

Med 18. 9. in 19. 9. je na območju Straže neznanec vlomil v skladišče podjetja in odtujil električne vodnike v vrednosti okoli 30.000 evrov.

S strehe objekta na Šegovi ulici v Novem mestu je nekdo odtujil bakrene žlebove in odtočne cevi. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 2000 evrov.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Ponikve, Laze, Mihalovec) izsledili in prijeli 24 državljanov Bangladeša, 14 državljanov Indije, deset državljanov Sirije, državljana Pakistana in državljana Mjanmara. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.